Som borger, forening eller virksomhed i Halsnæs Kommune kan du søge penge til projekter fra fem forskellige puljer. Her får du et overblik over puljer og muligheder.
Har du eller I et projekt i tankerne, så læs de enkelte puljers formål og kriterier og se, hvor projektet kan passe på beskrivelsen. Hvis du har spørgsmål til din ansøgning, er der altid mulighed for vejledning ved at kontakte de administrativt ansvarlige for den relevante pulje.
Visionspulje 2021 - 607.000 kroner
Visionspuljen kan søges af borgere, foreninger, partnerskaber og erhvervsliv, der ønsker støtte til at videreudvikle eller igangsætte et projekt, der er med til at levendegøre Vision 2030 – Oplev det rå og autentiske Halsnæs – samt gøre Halsnæs til et endnu mere attraktivt sted at bo og leve. Ansøgningerne vurderes administrativt af Vækst og Udvikling, og drøftes og godkendes politisk i Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati.
OBS: Ansøgningsfrist for 2021 er 22. februar 2021.
Halsnæs Kulturelt Samråds pulje 2020 - 301.000 kroner
Halsnæs Kulturelt Samråd er paraplyorganisation for foreninger i Halsnæs Kommune, hvis hovedformål er at udøve, arrangere og/eller formidle kulturelle aktiviteter. Halsnæs Kulturelt Samråd fordeler kommunale midler til lokale, kulturelle aktiviteter og arrangementer på baggrund af konkrete ansøgninger.
Puljen kan bevilge støtte til planlagte, kulturelle arrangementer og aktiviteter inden for kommunen, hvortil der er offentlig adgang, samt til særlige foreningsaktiviteter.
Ansøgninger sendes til Halsnæs Kulturelt Samråd via e-mail til halsnaeskultur@mail.dk og behandles løbende og månedsvis.
Folkeoplysnings- og Udviklingspulje 2021 - 143.000 kroner
Halsnæs Kommune råder over en særlig Folkeoplysnings- og Udviklingspulje til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde samt til aktiviteter og udviklingsprojekter på kultur- og idrætsområdet generelt.
Formålet med Folkeoplysnings- og udviklingspuljen er at skabe økonomisk mulighed for at udvikle eller videreudvikle initiativer og udviklingsprojekter på kultur- og idrætsområdet, herunder aktiviteter i relation til det frivillige, folkeoplysende foreningsarbejde. Selvom det ikke er et krav, lægges der vægt på, at projekterne helt eller delvist retter sig mod befolkningsgrupper, som ikke tiltrækkes af eksisterende udbud af aktiviteter på kultur- og idrætsområdet.
Ansøgninger sendes til mail@halsnaes.dk. Skriv ”ansøgning til Folkeoplysningssamråd v. Kultur, Idræt, Demokrati og Erhverv” i emnefelt. Ansøgninger behandles i Folkeoplysningssamrådet. Planlagte møder i Folkeoplysningssamrådet 2021, forud for hvilke, der kan søges er: 24/2, 19/5, 25/8 og 24/11. Kontakt gerne Idræts- og Fritidskonsulenten i forbindelse med udarbejdelsen af ansøgningen og send ansøgning i god tid, og senest 14 dage før kommende i Folkeoplysningssamrådet.
Frivilligt socialt arbejde, § 18 pulje 2021 - 223.500 kroner
Halsnæs Kommune uddeler økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde. Midlerne tildeles hovedsageligt til lokale frivillige og sociale organisationer, lokale afdelinger af landsorganisationer samt andre frivillige initiativer. Der kan søges til aktiviteter, som har et socialt sigte. Tilskud til frivilligt socialt arbejde gives via Servicelovens § 18.
Ansøgning sendes til Tilde Larsen Olsen på Tilol@halsnaes.dk. Ansøgningsfristerne ligger fast og er 2. marts og 14. august.
LAG gearingspulje 2021 - 226.000 kroner
I nogle tilfælde kan Halsnæs Kommune medfinansiere LAG-projekter. Det vil typisk være foreninger (også foreninger af virksomheder), der kan gøre brug af den kommunale medfinansiering. For at få kommunal medfinansiering (LAG-gearing) skal du søge om dette parallelt med din LAG-ansøgning.
Er du interesseret i at søge denne i forbindelse med en LAG-ansøgning, så kontakt administrativ konsulent af Kultur, Idræt, Demokrati & Erhverv, Tilde Olsen på Tilol@halsnaes.dk
Du kan læse mere om LAG Halsnæs-Gribskov, frister og kriterier og søge via deres www.lag-halsnaes-gribskov.dk.
I bedømmelsen af ansøgninger om gearingsmidler fra Halsnæs Kommune lægger kommunen vægt på LAGs vurdering og projektets værdi for kommunen - og om ansøgningen passer til kommunens Vision 2030.
Fælleskommunal pulje 2020 - 273.500,00 kr. - uddelt for 2020
En række kommuner i den nordlige del af Region Hovedstaden har oprettet en fælleskommunal pulje til støtte af frivilligt socialt arbejde efter servicelovens § 18.
De deltagende kommuner er Allerød, Fredensborg, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hørsholm og Hillerød Kommuner.
Formålet med puljen er at støtte og opmuntre til mere samarbejde på tværs af frivillige sociale foreninger samt støtte projekter, som falder udenfor kriterierne, når der uddeles kommunale §18-midler, fx fordi aktiviteten ikke er lokalt baseret, eller går på tværs af flere kommuner.
Lille Idrætsanlægspulje 2021-2023
Halsnæs Kommune har i 2021, 2022 og 2023 en pulje til mindre anlægs og renoveringsprojekter indenfor, idræt, friluftsliv og motionsområdet. Ud over anlæg kan der søges om udstyr i puljen.
Alle idræts, frilufts- og motionsaktører hjemmehørende i Halsnæs Kommune kan søge puljen, dog ikke kommercielle aktører.
Puljen er på 500.000 kr./år.
Formålet med den lille anlægspulje er at give idræts, frilufts- og motionsaktører, herunder kommunens idrætsforeninger, gode muligheder for at anlægge faciliteter i Halsnæs Kommune. Desuden giver puljen mulighed for at søge om støtte til udstyr.
Alle idrætsforeninger og andre idrætsaktører i Halsnæs Kommune kan søge, dog ikke kommercielle aktører. Idrætsaktører kan eksempelvis være idrætsforeninger, friluftsforeninger, selvorganiserede, skoler, institutioner, kommunale afdelinger (fx sundhed/forebyggelse, KIDE/Idrætshallerne, Natur og Vej m.fl.).
Store idrætsanlægspulje 2021-2023
Halsnæs Kommune har i 2021, 2022 og 2023 en pulje til ”Store” idrætsanlæg og renoveringsprojekter indenfor, idræt, friluftsliv og motionsområdet.
Alle idrætsaktører kan søge puljen, dog ikke kommercielle aktører. Faciliteten og tilknyttede aktiviteter skal foregå i Halsnæs Kommune. Friluftsforeninger kan også søge puljen.
Puljen er på 1.500.000 kr./år. Der er én årlig ansøgningsfrist.
Bemærk alle foreninger skal i første omgang udfylder ansøgningsskema og sender deres ansøgning til Idrætsrådet. Idrætsrådet hjælper herefter med at kvalificere ansøgningen, inden de sender den videre til kommunen inden ansøgningsfristen.
Formålet med den Store Idrætsanlægspulje er at give idrætsaktører, herunder kommunens idrætsforeninger og friluftsforeninger, gode muligheder for opførelse af nye ”større” idræts, frilufts og motionsanlæg eller ombygning/modernisering af eksisterende anlæg til gavn for borgerne i Halsnæs Kommune. Der kan i modsætning til den Lille Idrætsanlægspulje ikke søges om udstyr.
Alle idrætsforeninger, friluftsforeninger og andre idrætsaktører i Halsnæs Kommune kan søge, dog ikke kommercielle aktører. Idrætsaktører kan eksempelvis være idrætsforeninger, friluftsforeninger, selvorganiserede, skoler, institutioner, kommunale afdelinger (fx sundhed/forebyggelse, KIDE/Idrætshallerne, Natur og Vej m.fl.).