Flere seniorboliger på vej

Publiceret 13-04-2023

Halsnæs Kommune har indgået aftale om salg af dele af Storebjerg. Det betyder, at der nu bliver bygget seniorboliger på idrætsarealerne ved den tidligere skole i Hundested.

Med de nye boliger på tegnebrættet sikres den fortsatte udvikling af området, ligesom der bliver flere boliger til den stigende gruppe af ældre borgere i Halsnæs.

Grunden ved Storebjerg har været i offentligt udbud, og på den baggrund har Halsnæs Kommune nu indgået købsaftale med Bovieran, som vil stå for opførelsen af seniorbofællesskabet med i alt 60 boliger.

Og smilene var i den grad store, da aftalen blev underskrevet:

”Vi ved, at der i de kommende år vil være en markant stigning i andelen af vores ældre borgere. Samtidig oplever vi generelt set efterspørgsel på boliger i kommunen. Derfor er der behov for flere og forskelligartede boligformer. Med salget af Storebjerggrunden kan vi nu sikre flere attraktive boliger i Hundested til vores ældre, og det vil på sigt frigøre andre typer af boliger til de yngre generationer,” udtaler borgmester Steffen Jensen.

”Da vi etablerede et Bovieran seniorbofælleskab i Frederiksværk i Halsnæs Kommune for et par år siden, blev vi overvældet af den store interesse, og vi fik meget hurtigt solgt alle andelsboligerne. Da vi så, at grunden ved Storebjerg i Hundested blev sat til salg af Halsnæs Kommune, var det oplagt for os at udarbejde et forslag og afgive tilbud på grunden. Vi er glade for, at Halsnæs Kommune valgte Bovieran. Så kan vi glæde endnu flere seniorer i kommunen med en tryg og aktiv seniortilværelse i et bofællesskab med omdrejningspunkt om den eksotiske vinterhave,” udtaler direktør i Bovieran Lars Jacobsen

Med underskriften i hus påbegyndes arbejdet med at lave ny lokalplan for området. Byggeprocessen forventes dermed at gå i gang til næste år.