Pilespidser møder kunst på skole

Publiceret 19-04-2023

Nyt kunstværk forener fortid og nutid på Frederiksværk Skole.

Onsdag den 19. april indvies kunstværket "Swampy Grounds - Solid Air" officielt på Frederiksværk Skole.

Værket er placeret i loftet over ankomsttorvet på den nye Frederiksværk Skole, hvor det ved hjælp og inspiration fra fundne objekter forsøger at etablere en samtale med tidligere tider - og at åbne for en forståelse af os selv i en historisk kontekst.

"Swampy Grounds - Solid Air" er skabt af kunstneren Mia Line og består af fire meget store pilespidser, der flyver gennem luften, og som var de stoppet i tid efterlader sporet af deres bevægelser. 

Ideen bag værket udspringer af skolens fysiske placering i et tidligere moseområde. For at stabilisere bygningen er der gravet 475 styks 18 meter lange betonpæle ned. Med disse pæle er der skabt en direkte forbindelse mellem bygningen og den dybe jord, som har været afsættet for en fabuleren over jord og luft, sprog og objekter, fortid og følelser.

Pilespidserne er opskalerede afstøbninger fra lokale fund fra stenalderen, som Mia Line har fået lov at låne fra Museum Nordsjælland.

I videoen her kan du høre Mia Line fortælle om tankerne bag "Swampy Grounds - Solid Air" og se, hvordan værket kom op at hænge over ankomsttorvet

Bemærk! Dette indhold kræver cookies for at blive vist korrekt.
Læs vores cookiepolitik