Halsnæs får besøg af H. M. Dronningen

Publiceret 03-02-2023

Dronningen gæster Halsnæs Kommune som led i årets officielle sommertogt.

Fredag den 9. juni 2023 lægger Kongeskibet Dannebrog til kaj i Halsnæs Kommune, hvor både borgere og besøgende får rig mulighed for at tage del i festlighederne.

På vegne af hele kommunen ser borgmester Steffen Jensen frem til det forestående besøg:

”Det er med stor glæde og en vis portion stolthed, at Halsnæs nu gør klar til at modtage Dronningen som led i årets sommertogt. Det bliver en kærkommen mulighed for at vise nogle af de mange kvaliteter, Halsnæs har at byde på. Lige fra vores unikke natur, de mange muligheder for kultur- og kunstoplevelser til vores særegne historie med tætte bånd til Kongehuset,” udtaler Steffen Jensen.

Kommunen er derved vært for afslutningen på Kongeskibets første ud af i alt to sommertogter i år. Sommertogterne bygger på en lang og rig tradition indført af Christian 9. med det daværende kongeskib. Det er siden blevet videreført med det nuværende kongeskib af Christian 10., Frederik 9. og nu Dronningen.

Det er første gang, at Dronningen besøger Halsnæs Kommune. Tilbage i 2007 gæstede Hendes Majestæt den daværende Frederiksværk-Hundested Kommune, hvor Kongeskibet lagde til kaj i Frederiksværk. Dronningen har også besøgt Hundested Kommune i 1999.

Halsnæs Kommune vil nu i samarbejde med Kongehuset gå i gang med den nærmere planlægning af programmet, som offentliggøres senere på året.