Forpagtning af Kosmorama er på plads

Publiceret 23-01-2024

Nuværende forpagtere har vundet retten til fortsat at drive den lokale biograf i Frederiksværk.

Det bliver Biografkompagniet Frederiksværk I/S, der fremover kan starte filmfremviseren i Kosmorama i Frederiksværk. Det er resultatet af den aftale, som Halsnæs Kommune netop har indgået, efter forpagtningen har været udbudt i konkurrence.

Biografkompagniet Frederiksværk I/S er allerede erfarne i rollen. Siden sommeren 2022 har folkene bag nemlig stået for den midlertidige forpagtning af Kosmorama. Med den nye aftale er forpagtningen af biografen sikret for de kommende fem år.

Henrik Larsson fra Biografkompagniet Frederiksværk I/S ser frem til fortsat at kunne drive biograf i Kosmorama:

”Det er skønt, at vi kan få lov til at blive, for vi er faldet rigtig godt til i Frederiksværk. Man mærker tydeligt, at folk bakker op om biografen her. Der er et stort potentiale i Kosmorama, som vi nu får bedre mulighed for at udnytte med de investeringer, der følger med forpagtningsaftalen. Nu glæder vi os til for alvor at kunne skabe en moderne og konkurrencedygtig biograf til gavn for både gamle og nye biografgængere i Frederiksværk,” siger Henrik Larsson.

Formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati Helle Lunderød glæder sig over, at forpagtningen fortsætter:

”Med den nye forpagtningsaftale har vi ikke bare sikret, at der er biograf i Frederiksværk i lang tid fremover. Vi kan også glæde os over, at det er engagerede og erfarne kræfter, der kommer til at drive biografen. Det er vigtigt, for en velfungerende biograf er med til at understøtte kommunens vision om at have levende bymiljøer, der er attraktive både for vores borgere og dem, der besøger os i Halsnæs. Jeg er meget glad for, at Biografkompagniet Frederiksværk I/S har lyst til at fortsætte det gode arbejde med Kosmorama, så vi alle sammen også fremover kan nyde en god, lokal oplevelse i biografmørket,” siger Helle Lunderød, formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati i Halsnæs Kommune.

Den nye forpagtningsaftale træder i kraft den 15. marts 2024.

Som en del af aftalen har byrådet afsat penge til nye biografstole allerede i 2024. I den kommende tid investeres der desuden i et nyt lærred, lydanlæg og filmfremviser i tæt dialog med forpagterne.