Nyt boligområde på vej i Enghaven

Publiceret 19-06-2024

Den tidligere Enghave Skole i Frederiksværk bliver nu omdannet til boliger. Det står klart efter, at Halsnæs Kommune netop har indgået aftale om salg af grunden til Frikvarteret ved Generous Development og Ivan Grundahl Holding, som vil stå for opførelsen af det nye boligområde.

Underskriften er sat på købsaftalen, og det betyder, at der nu skal bygges boliger på grunden ved den tidligere Enghave Skole.

I alt vil 83 boliger blive opført, bestående af både lejligheder, et og to plans rækkehuse med tilhørende fællesarealer og fælleshus.   

Borgmester Steffen Jensen ser frem til etableringen af det nye boligområde i Enghaven:

”Med salget af Enghave Skole får vi nu erstattet de tomme og nedslidte arealer med et nyt og varieret boligtilbud. Dermed sikrer vi den fortsatte udvidelse af boligmassen og bredden af vores boligformer, som er et vigtigt parameter ikke bare for at imødekomme efterspørgslen blandt borgerne men også for at tiltrække flere tilflyttere,” udtaler Steffen Jensen.

Og smilene var i den grad store, da aftalen blev underskrevet tirsdag eftermiddag:

”Så er der skrevet under på aftalen om Frikvarteret – og vi glæder os utrolig meget til at komme i gang med at folde alle de gode tanker ud sammen med det team, vi har samlet til at få lavet det bedste projekt i samarbejde med Halsnæs kommune. Vi skal i gang med at arbejde med genanvendelse af materialer fra de eksisterende bygninger, og vi ser frem til at samarbejde med skolen om de fælles flader, der er mellem skolen og Frikvarteret. Vi glæder os også til at inddrage borgerne og få deres mening om, hvad Frikvarteret skal kunne,” udtaler Anette Krarup, Stifter og Udvikler i Generous.

Bæredygtighed i fokus

Når de nye boliger skal opføres, bliver det med bæredygtighed i fokus. Blandt andet vil den tidligere skole blive gennemgået for mulige byggematerialer til genbrug i både bygningsdele og inventar, inden bygningen nedrives. Derudover vil der være fokus på brug af byggematerialer med lavt CO2-aftryk og lang holdbarhed.

Når den nye lokalplan for området er færdig påbegyndes nedrivningen af den tidligere skole og herefter går etableringen af de nye boliger i gang.

Arealerne i Enghaven har stået ubrugte siden Den ny Frederiksværk Skole åbnede dørene sidste år, og bliver altså nu omdannet til nyt boligområde.