Besøg Postyrium - Det Kongelige Teater for børn

Publiceret 01-05-2024

7. til 11. maj er der gratis børnekultur for alle i Frederiksværk.

Nysgerrige børn kan prøve kræfter med teatertrylleriets verden, når Det Kongelige Teaters rullende børneunivers, Postyrium, besøger pladsen foran Gjethuset i Frederiksværk fra den 7. til 11.maj.

I Postyrium kan børn og voksne træde ind i en interaktiv oplevelse, hvor de kan prøve kræfter med balletrin, lytte til forskellige instrumenter, klæde sig ud i kostumer og skabe deres egne teaterstykker. Her er der plads til fantasi og drømme, store som små.

”På Det Kongelige Teater har vi et mål om at gøre kunsten mere tilgængelig og mere relevant for flere forskellige børn og unge. Derfor er vi i gang med at udvikle en lang række tiltag som eksempelvis Postyrium, der skal åbne kunsten og teatret mere op, og give børnene noget, som de forhåbentlig kan spejle sig i og lade sig inspirere af. Ambitionen er ikke at gøre alle børn til balletelskere eller operafans, men de skal vokse op og vide, at de kunne være blevet det,” udtaler Kasper Holten, teaterchef på Det Kongelige Teater.

Tirsdag og onsdag formiddag er Postyrium åben for skoler og dagtilbud efter aftale. I øvrige tidsrum er alle andre frit velkomne til at lægge vejen forbi - se mere om åbningstider nedenfor. 

”Kulturen er en af de vigtigste grundsten for vores børn og unge i Halsnæs. Derfor har vi også skrevet netop børnekulturen ind i den kulturpolitik, vi lige har vedtaget i kommunen. Det har vi gjort, fordi det er vigtigt, at børnene møder kunst og kultur i alle former, og at vi også giver dem mulighed for at opleve, hvad den professionelle kunst kan. Postyrium er en fantastisk mulighed for at gøre netop det. Jeg glæder mig meget over samarbejdet med Det Kongelige Teater og Gjethuset, og jeg håber, at både store og små i de kommende dage vil benytte lejligheden til at gå på opdagelse i Postyriums univers,” udtaler Helle Lunderød, formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati. 

”Vi glæder os rigtig meget til at sætte fokus på børnene i denne uge og være med give børnefamilier i Halsnæs et møde med det Kongelige Teater på en ny måde i deres nærområde. Vi håber at få en travl uge med Postyrium, som ligger i samme uge som vores koncert med Mek Pek & Habbasutterne. Det er virkelig en mulighed for os i Gjethuset for at præsentere et bredt program med tilbud for børnefamilier” udtaler børneklub-koordinator i GJETHUSET Manisha Mie Petersen. 

Sådan kan du være med

Postyrium besøger Halsnæs i gården ved Gjethuset i Frederiksværk fra den 7. til og med den 11. maj 2024.

Åbningstider:

  • Tirsdag - onsdag: 13.00 - 16.00
  • Torsdag - lørdag: 10.00 - 16.00 (Kristi Himmelfartsferien)

Postyrium anbefales til børn i alderen 4-10 år. Det er gratis at besøge Postyrium, ingen tilmelding er nødvendig.

Besøget af Postyrium er blevet til i et samarbejde mellem Det Kongelige Teater, Gjethuset og Halsnæs Kommune.